BARF hund - Foderboxen

BARF

Hunden är ett rovdjur och bör äta därefter. Med det menas den typ av mat som hunden skulle äta ute i naturen – rått kött, ben, organ och grönsaker. Numera kallas denna typ av utfodring allmänt för BARF - Biologically Appropriate Raw Food (Biologiskt Anpassad Rå Föda) eller Bones And Raw Food (ben och rå mat).

Gemensamt för alla utfodringsmodellerna inom BARF är att man strävar efter att utfodra hunden så som den skulle ha ätit i det vilda. BARF handlar om sunt förnuft, att titta på vilt levande djur och vad de äter. BARF handlar om att gå tillbaka till ett mer naturligt sätt att utfodra, som innan torrfodret kom. Hundar ska gnaga på köttiga ben.

Färskfoder
Rå föda är en väsentlig del av BARF, eftersom hundar äter sin mat rå i det fria. På det här sättet behåller maten näring, smak, vitaminer och mineraler.

Barf-utfodring
Variation är viktigt. När magen har ställt om sig kan du börja variera kosten. Ge din hund olika ben, kyckling-skrov, vingar, nötkött, viltkött med mera. Alla hundar är dock individer och man bör därför prova sig fram och se vad som passar sin hund bäst. Om man tycker det är svårt att själv komponera ihop en helt egen BARF-meny så finns det en mängd olika bra alternativ t.ex färskfoder som är vitaminiserade och det enda man behöver tänka på är att ge rätt mängd.

Ben får under inga omständigheter kokas eller hettas upp, eftersom de farliga flisorna då lätt lossnar från benen, och blir skadliga för hunden. Råa ben är helt enkelt mjukare och du kan ge dem till din hund utan att behöva oroa dig. Observera att det förekommer fall där djurägare kokar maten till sina djur. Ett sådant fall kan vara vid t.ex magproblem, då man kan koka vit fisk och ris, men i BARF-sammanhang är det meningen att det skall vara rått.

Din vara har lagts i varukorgen
GÃ¥ till kassa